Βύρωνας

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

«…κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ…»

Εμείς οι πολίτες του Βύρωνα αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε για την προστασία του Υμηττού. Αφορμή μας έδωσαν μια σειρά από εκδηλώσεις που αφορούσαν τις απειλές που δέχεται το δάσος του Υμηττού. Συνειδητοποιώντας το πλήθος και το μέγεθος των ζητημάτων, εκφράστηκε αυθόρμητα από την πλειοψηφία των πολιτών που παραβρέθηκαν σε αυτές, η επιθυμία να μην μείνουμε μόνο στην απαρίθμηση των προβλημάτων αλλά και να προβούμε σε ενέργειες που θα προωθούν την επίλυσή τους. Έτσι, συγκροτήθηκε η συλλογικότητά μας που αρχικά ονομάστηκε «Συντονιστική επιτροπή». Γρήγορα όμως αποφασίσαμε να μετονομαστούμε σε «Πρωτοβουλία Πολιτών», επειδή δεν συντονιζόμαστε ως οργανωμένοι φορείς αλλά ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Στις μέχρι τώρα συναντήσεις μας, διαπιστώνουμε τους ακόλουθους σοβαρότατους κίνδυνους που απειλούν τον Υμηττό:
1. Η απειλή μεταφοράς όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα, μέσα στο δάσος του Υμηττού και ειδικότερα στην περιοχή του υπό αναχώρηση στρατοπέδου Σακκέτα.
2. Η κατασκευή της περιφερειακής Υμηττού, μέσα από την κύρια δασική περιοχή με συνέπεια την καταστροφή μεγάλου μέρους του δάσους.
3. Σχετική με την περιβαλλοντική καταστροφή του Υμηττού και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, είναι η πιθανότητα ανέγερσης 5 υπέργειων και μάλιστα πολυώροφων πάρκινγκ μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, ενώ υπάρχει απόφαση προηγούμενων δημοτ. συμβουλίων για την κατασκευή αποκλειστικά υπόγειων πάρκινγκ. Αυτό το γεγονός εκμηδενίζει τα ελάχιστα περιθώρια για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής που τόσο έχει ανάγκη η τσιμεντούπολη Βύρωνας.
4. Η απειλή ανέγερσης από την εκκλησία συνοδικού μεγάρου στην ευρύτερη περιοχή Καρέα (διεκδικώντας εκτάσεις 16.000 στρεμμάτων, οι οποίες ουδέποτε της ανήκαν).
5. Η καταπάτηση δασικών εκτάσεων από ιδιωτικές εταιρείες (νταμάρια Πολύδωρα, χωματουργικές εργασίες της εταιρείας «Λιοσάτος», αυθαίρετη χρήση της περιοχής «πικ-νικ» από την εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων «Φιλοσίδης»).
6. Η συνέχιση των δραστηριοτήτων του δήμου Βύρωνα (σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών, εναπόθεση παλαιών αυτοκινήτων κ.λπ.) μέσα στη δασική περιοχή.
7. Η απειλή κατασκευής παιδικού σταθμού στην δασική περιοχή Ζωοδόχου Πηγής.
8. Η βαμβακίαση που απειλεί τα πεύκα και η σχεδόν ανύπαρκτη συντήρηση του δάσους που το αφήνουν να αργοπεθαίνει.
9. Η δημοπράτηση για την κατασκευή πτέρυγας της μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού στο μοναστήρι του Άη-Γιάννη και η απειλή ανέγερσης από την Ιερά Σύνοδο συνοδικού μεγάρου στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα.

Για τους παραπάνω λόγους και επειδή θεωρούμε ότι μόνο με την ενεργό συμμετοχή όλων μας μπορεί να προωθηθεί η επίλυση όλων των προβλημάτων προς όφελος της ποιότητας ζωής μας, καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να δράσουμε από κοινού. Επίσης συμμετέχουμε στη «Διαδημοτική συντονιστική επιτροπή για τη διάσωση του Υμηττού» και βλέπουμε θετικά οποιαδήποτε ευρύτερη προσπάθεια δημιουργίας Δικτύων για τα κινήματα της πόλης.
Ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της πόλης μας με κίνητρο τη λαχτάρα να δούμε την περιοχή μας να ομορφαίνει. Ας συνειδητοποιήσουμε την αξία αυτού του πολύτιμου δώρου που έχουμε δίπλα μας, ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να το διατηρήσουμε ανέπαφο!

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6972616773, 6972414920, 6937954916

[Παραθέτουμε στη συνέχεια την εισήγηση που έγινε από τον κ. Τάσο Γουδέλη, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βυρωνα για τηΔιάσωση τουΥμηττού, στη «Συνάντηση για τον Υμηττό» της 2ης Δεκεμβρίου 2007]

Θεωρούμε ότι ο Υμηττός είναι ο σημαντικότερος ελεύθερος χώρος πρασίνου της Αθήνας και το κάθε πλήγμα που δέχεται είναι πλήγμα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων όλου του λεκανοπεδίου. Από κει και πέρα ένα μεγάλο τμήμα του Υμηττού βρίσκεται, όπως ξέρουμε, στην περιοχή του Βύρωνα. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα προνόμιο για τους κατοίκους του Βύρωνα, αλλά και μία ευθύνη ταυτόχρονα και μια υποχρέωση να τον υπερασπίσουν απέναντι σε οποιαδήποτε επιβουλή.
Είδαμε επίσης ότι οι Κρατικές Αρχές και η τοπική Δημοτική Αρχή σε μια σειρά περιπτώσεων αντί να φροντίζουν για την προστασία του, το αντιμετώπισαν σαν έναν χώρο που να μπορούν να εγκαταστήσουν διάφορες δραστηριότητες. Έτσι συγκεκριμένα οφείλουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στον Υμηττό, τα οποία θα σας αναπτύξω αμέσως στη συνέχεια, από τα οποία κάποια έχουν παγώσει προς το παρόν, κάποια άλλα παραμένουν σαν πραγματικά θέματα.
Το πρώτο είναι στην περιοχή του Καρέα, υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολεοδομικά τετράγωνα που γειτνιάζουν με το δάσος και που δεν έχουν οριοθετήσει, αφού δεν έχουν κλείσει, όπως λέμε, πολεοδομικά. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει διαρκώς κίνδυνος να επεκταθούν αυτά τα τετράγωνα εις βάρος του δάσους. Έχει συμβεί στο παρελθόν με τα οικοδομικά τετράγωνα 524 και 525 στον Καρέα.
Το δεύτερο θέμα επίσης είναι ότι στον Υμηττό, στην περιοχή Κακόρεμα, λειτουργεί μονάδα κατασκευής έτοιμου μπετόν και οικοδομικών υλικών της εταιρείας «ΕΡΓΑΝΗ» που δημιουργεί μία φθορά όπως καταλαβαίνετε στο δάσος και μια ζημιά που κάνει εκεί. Επίσης, υπάρχει σειρά καταπατήσεων από εργολάβους και ιδιώτες και στάθμευση ιδιωτικών βαρέων οχημάτων και επίσης ρήψη μπάζων. Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα ήταν η παρουσία της εταιρείας «Λιοσάτος» μέσα στην καρδιά του Υμηττού, που είχε μετατρέψει μια ολόκληρη έκταση σε πάρκινγκ εργοταξιακών οχημάτων (μπουλντόζες, φαγάνες κ.λ.π.).
Πρόσφατα έγινε επέμβαση των Δημοτικών Αρχών του Βύρωνα, εκδιώχθηκε η εταιρεία αυτή από το χώρο, βέβαια την επέμβαση αυτή την χαιρετίζουμε απόλυτα και τη στηρίξαμε απόλυτα, ωστόσο καθυστέρησε πέντε- έξι χρόνια να γίνει, γιατί δεν είναι χθεσινές ή προχθεσινές οι δραστηριότητες αυτής της εταιρείας στην περιοχή αυτή.
Επίσης, απέναντι από το Νεκροταφείο, στην περιοχή του δάσους, το λεγόμενο ΠΙΚ-ΝΙΚ, όπως λέγεται εκεί πέρα, έχει μετατραπεί σταδιακά σε πάρκινγκ, αφ’ ενός μεν μεγάλης εταιρείας εμπορίας αυτ/των που εδρεύει εκεί κοντά στην περιοχή και αφ’ ετέρου όμως και των κατοίκων ή των περιοίκων στην περιοχή αυτή. Χαρακτηριστικό δε είναι, αν πάει κανείς μια που έχει εκεί πέρα δίπλα αγώνα στο γήπεδο του Αθηναϊκού, θα νομίζει ότι αυτό το πράγμα δεν είναι δάσος, είναι πάρκινγκ πραγματικά εκεί μέσα απ’ αυτό που γίνεται.
Στα σύνορα επίσης, Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης με τον Δήμο Ηλιούπολης και Βύρωνα, ήδη από το ’99 υπήρξε καταπάτηση από το Δήμο Ηλιούπολης με το στόχο τη δημιουργία ενός σχολείου, σχολικό συγκρότημα έκτασης 22 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή, δασική έκταση, κάτω από την Κατεχάκη. Τα έργα σταμάτησαν έπειτα από προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όμως η αρχική έκταση που καταστράφηκε, γιατί έπεσε τσιμέντο κ.λ.π., δεν έχει μέχρι σήμερα αποκατασταθεί και σήμερα χρησιμοποιείται εν μέρει και σαν πάρκινγκ από τους περιοίκους της περιοχής. Πρέπει αυτή η περιοχή να καθαριστεί και να αναδασωθεί το γρηγορότερο και να οριοθετηθεί σαφέστατα.
Στο τέρμα της λεωφορειακής γραμμής του λεωφορείου 732 που ανεβαίνει την Φορμίωνος εδώ πέρα επάνω, στην είσοδο του Θεάτρου των Βράχων δηλαδή συγκεκριμένα, λειτουργεί άλλο πάνω πάρκινγκ για εργολάβους, στις παρυφές δασικής έκτασης, η οποία παραμένει απογυμνωμένη από τη βλάστηση και χωρίς καμία μέριμνα. Στα παλιά νταμάρια, στο Θέατρο Βράχων, που η περιοχή παραμένει χαρακτηρισμένη ως Β΄ Ζώνη, και παρόλα αυτά είναι τα νταμάρια, είναι ένα κρανίου τόπος.
Ο Λόφος Κοπανά επίσης που δεσπόζει πάνω από το Θέατρο Βράχων, επί δεκαετίες, παραμένει απογυμνωμένος από την βλάστηση χωρίς να γίνεται καμία δενδροφύτευση ή οποιαδήποτε άλλη μέριμνα σ’ αυτόν.
Επίσης, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για αναδάσωση στην περιοχή και ούτε γίνονται συστηματικές αναδασώσεις. Παλιές πυρκαγιές έχουν δημιουργήσει μικρά ξέφωτα, ενώ άλλες περιοχές, από την χρόνια έλλειψη δένδρων, έχουν χάσει σημαντικά κομμάτια από το χώμα τους. Η περιοχή που κάηκε φέτος το καλοκαίρι, όπως ξέρουμε πρόσφατα μόλις κηρύχθηκε αναδασωτέα και περιμένουμε να δούμε τέλος πάντων τι θα γίνει για την αναδάσωσή της.
Δεν υπάρχει ούτε παρακολούθηση για τη φυσική γήρανση των δένδρων και την κανονική αντικατάστασή της με οργανωμένο τρόπο, με νεαρά δένδρα. Στις παρυφές του βουνού και μέσα στα όρια επίσης υπάρχουν τα στρατόπεδα. Παλιό αίτημά μας είναι η απομάκρυνση των στρατοπέδων στην περιοχή πάνω από το Νεκροταφείο του Βύρωνα και μέσα σ’ αυτά ακόμη λειτουργεί και βενζινάδικο και super market, με τους κινδύνους που όλοι καταλαβαίνετε που εγκυμονούν αυτά τα πράγματα, ειδικά το βενζινάδικο στην περιοχή αυτή.
Επίσης μέσα στη δασική έκταση του Κουταλά παραμένουν οι εγκαταστάσεις του Σκοπευτηρίου εγκαταλελειμμένες, μη χρησιμοποιούμενες σήμερα και επίσης το Δημοτικό Αναψυκτήριο «Άρτεμη», πρέπει αυτά το ταχύτερο να κατεδαφιστούν, να απομακρυνθούν τα υλικά και να γίνει μια αναβάθμιση της περιοχής αυτής.
Επίσης ο Δήμος δεν πρέπει να χρησιμοποιεί περιοχή του Υμηττού για μεταφόρτωση σκουπιδιών του Δήμου. Δεν έχει υπάρξει σοβαρή διερεύνηση χώρων και απομάκρυνσή της, μεταφόρτωση από την περιοχή του Υμηττού, ούτε εναλλακτική πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο Δήμος Βύρωνα επί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχε δεχτεί και υποστηρίξει την πρόταση της κεντρικής εξουσίας, του ΥΠΕΧΩΔΕ, για κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων για επτά Δήμους στο χώρο του Υμηττού, μέσα στη δασική έκταση. Το σχέδιο είχε παγώσει λόγω των αντιδράσεων των κατοίκων του Δήμου Βύρωνα, δεν ξανακούσαμε γι’ αυτό εδώ και πάνω από μία δεκαετία, αλλά παραμένει τουλάχιστον τυπικά, παραμένει στα πλαίσια της μοναδικής μέχρι σήμερα πρότασης διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής. Πρέπει αυτό να αναθεωρηθεί, να απομακρυνθεί αυτός έστω ο εν δυνάμει κίνδυνος που μπορεί κάποια στιγμή να αναθερμανθεί.
Επίσης ο Δήμος Βύρωνας προωθούσε κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή Αναπηρικά, το σχέδιο πάγωσε μετά από τις αντιδράσεις των κατοίκων και μετά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Η περιοχή δεν έχει μέχρι σήμερα αναδασωθεί. Στην εισήγηση που μοιράσαμε, κατά λάθος αναγράφεται ότι η περιοχή παραμένει αποχαρακτηρισμένη δασικά, αυτό είναι λάθος, το ενημερώνουμε απλώς και μόνο, μην υπάρξει καμιά παρεξήγηση, μετά το μάθαμε κι εμείς.
Κοντά στα σχολεία του Καρέα επίσης, ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια η κατασκευή, αυθαίρετα, εκκλησίας. Αν περάσετε από την περιοχή, θα δείτε μια εκκλησία στα μπετά, η οποία παραμένει εκεί εδώ και δεκαετίες τώρα. Την κατασκευή πάγωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά ο κτιριακός όγκος παραμένει και ολοκληρώνεται μάλιστα σταδιακά, με αργούς ρυθμούς, ενώ δεν προωθεί την αναδάσωση της ευρύτερης περιοχής.
Υπάρχει το τεράστιο θέμα της περιφερειακής Υμηττού, το οποίο θα δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στο δάσος. Ας μην επεκταθώ ιδιαίτερα σ’ αυτό, γιατί είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που πιστεύω άλλη εισήγηση θα το καλύψει πληρέστερα από τη δική μας.
Επίσης, μετά από σύμφωνη γνώμη του Δήμου, στον Υμηττό έχουν απορριφθεί και συνεχίζουν να απορρίπτονται μεγάλες ποσότητες μπάζων για κλείσιμο των οπών από τα παλιά νταμάρια, στην περιοχή Κακόρεμα κ.λ.π., πρόκειται για μια διαδικασία που κατά τη Δημοτική Αρχή γίνεται βάσει μελέτης, αλλά όμως τουλάχιστον η δική μας εικόνα είναι ότι πραγματικά γίνεται εκεί και ως έλαχε και χωρίς πραγματική επίβλεψη και που μπορεί, ενώ η ιδέα δεν είναι λάθος, με τον τρόπο που εκτελείται να δημιουργήσει προβλήματα, που να μην μπορούν να λυθούν στην περιοχή αυτή.
Επίσης υπάρχει θέμα αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή αυτή, που πρέπει να προστατευθούν.
Ένα μεγάλο θέμα είναι η Εκκλησία που δημιουργεί προβλήματα στην περιοχή εδώ, αρκετά. Αφ’ ενός μεν υπήρξε η ιστορία της κατασκευής της επόμενης κατασκευής του Συνοδικού Κέντρου στην περιοχή του Βύρωνα, που πάγωσε μετά από αντιδράσεις και της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων, τώρα όπως ξέρουμε υπάρχει θέμα για να οικοδομηθεί αυτό το Κέντρο στην περιοχή Χολαργού, αλλά η διεκδίκηση της έκτασης όμως αυτής από την Εκκλησία συνεχίζει να υπάρχει και γενικότερα υπάρχουν διεκδικήσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας σχεδόν για το σύνολο των δασικών εκτάσεων του Υμηττού στην περιοχή του Βύρωνα και μάλιστα η Εκκλησία έχει καταθέσει στο εθνικό κτηματολόγιο σχέδια για πολλές περιοχές, κάτω της Λεωφόρου Κατεχάκη και δεδομένου ότι δεν έγινε ένσταση στο κτηματολόγιο, υπάρχει φόβος να τους αναγνωριστεί η κυριότητα σε κάποια απ’ αυτά τα μέρη και δυστυχώς η Εκκλησία έχει δείξει από την όλη συμπεριφορά μέχρι σήμερα ότι δεν είναι να την εμπιστεύεσαι με τίποτε, αν κάποια περιοχή της αναγνωριστεί σαν δική της, ότι θα προστατεύσει τον δασικό της χαρακτήρα. Ακριβώς το αντίθετο, δυστυχώς.
Επίσης η φύλαξη του δάσους επικεντρώνεται κύρια τους καλοκαιρινούς μήνες με ενίσχυση από τον Δήμο και τον Σ.Π.Α.Υ. των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Εκτιμούμε απόλυτα και τιμούμε την προσφορά των εθελοντών και του Σ.Π.Α.Υ. στο θέμα αυτό, ωστόσο θεωρούμε ότι αυτό δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια οργανωμένη φύλαξη και δασοπροστασία που θα έπρεπε να υπάρχει από το Κράτος και η οποία υπολείπεται σημαντικά των αναγκών, χωρίς να σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνεχίσει και η παρουσία του εθελοντισμού κ.λ.π.
Επίσης, ο καθαρισμός δάσους από άχρηστα και σκουπίδια είναι ανύπαρκτος. Το καλοκαίρι νομίζω έγιναν τόσα ρεπορτάζ που το είδαμε όλοι στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις του τι γίνεται, η περιοχή ήταν σκουπιδότοπος πραγματικά.
Δεν υπάρχει συστηματική καταγραφή πανίδας του Υμηττού, ούτε και της χλωρίδας για τα διάφορα φυτά, όπως πεύκα, κουμαριές, βελανιδιές, πουρναριές, αγριολούλουδα κ.λ.π., αλλά και ζώα όπως αλεπούδες, λαγοί, πέρδικες, γεράκια κ.λ.π., που ενδημούν στην περιοχή αυτή διαρκώς πιεζόμενα και με τάση εξαφάνισης.
Και δεν υπάρχει καμία διαμόρφωση χώρων πρόσβασης στο δάσος ειδικά, στην περιοχή από την Λεωφόρο Κατεχάκη, ενώ είναι μια όαση δίπλα στα σπίτια και όταν λέμε πρόσβαση, όχι να μπουν μέσα πούλμαν και οχήματα και τέτοια πράγματα, αλλά να μπορεί να μπαίνει κάποιος και να μπορεί να κινηθεί στα πλαίσια του δάσους για λόγους αναψυχής, βόλτα και σεβασμού φυσικά στο δασικό περιβάλλον.
Με όλα αυτά τα δεδομένα ιδρύθηκε στο Βύρωνα η «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για την σωτηρία του Υμηττού», με στόχο να κινητοποιήσει τους δημότες για τα ζητήματα αυτά. Απευθυνθήκαμε στο Σ.Π.Α.Υ. ζητώντας απαντήσεις, ειδικά σε συγκεκριμένα ερωτήματα την περασμένη άνοιξη: Τι θα γίνει με το βρεφονηπιακό σταθμό που ήθελε να φτιάξει, ας πούμε, τι θα γίνει με την Αττική Οδό; Ποια είναι η θέση του γι’ αυτά.
Αντί άλλης απαντήσεως, πήραμε δύο φυλλάδια από τον Σ.Π.Α.Υ., δύο επιστολές από τις οποίες το ένα αναφέρεται μόνο στα μέτρα δασοπυρόσβεσης και σε γενικότερα θέματα για τον Υμηττό, χωρίς να πάρουμε μια απάντηση στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέσαμε. Είναι καλές οι διακηρύξεις, αλλά είναι ακόμη καλύτερη η θέση για συγκεκριμένα μέτρα για συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν, ακόμη καλύτερα δε, αυτές να δίνονται επίσημα και ακόμη καλύτερα να είναι και τα μέτρα να γίνονται, δηλαδή αναδάσωση κ.λ.π., στον Υμηττό.

Advertisements

4 Σχόλια so far »

 1. 1

  katoikos karea said,

  Σύγχαρητήρια για την όλη πρωτοβουλία! Σας ενημερώνουμε ότι κάτοικοι του Καρέα έχουν δημιουργήσει μια ομάδα πολιτών που εναντιώνονται στα έργα της δήθεν ανάπλασης της Λ. Καρέα. Τα έργα εντάσσονται στην όλη σύλληψη της περιφερειακής Υμηττού, που θέλει να καταστρέψει ό,τι απέμεινε στο βουνό. Θα θέλαμε να συντονίσουμε τη δράση μας με τη δική σας και να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής μας. Αν ενδιαφέρεστε παρακαλώ επικοινωνήστε είτε με τα τηλέφωνα:
  210.7647368
  6977.680560
  Τσέκου Σύλα

  είτε μέσω
  email: sheilatsekou@yahoo.com

 2. 2

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ said,

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΑΚΕΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΣΥΡΑΓΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΟΓΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

 3. 3

  Γιαννης Μ said,

  αν δει κανεις τον χαρτη της αθηνας….θα δει οτι απο τα λιγα μερη πρασινου που εχουν μεινει ειναι το δασος του Υμηττου……..το μονο σημειο που «βολευει» να γινει αυτος ο Αυτοκινητοδρομος?Ελεος !!

  να δουμε τι θα γινει και το αεροδρομιο του Ελληνικου…..
  οτι εγινε με την Πεντέλη….την καψανε για να γινει οικοπεδα……..δεν ξεχναμε……εχουμε καλη μνημη…

  Ο Βυρωνας ηταν που ητανε …θα γινει τωρα σουρωτηρι….

 4. 4

  ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ said,

  αναιρεση προηγουμενου σχολιου να κατασκευαστει αμεσα η επεκταση του δρομου


Comment RSS · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: