Ενημέρωση

Στις 28/1/08 πραγματοποιήθηκε συνάντηση τετραμελούς αντιπροσωπίας της «Διαδημοτικής» με τον διευθυντή του «Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού» (Σ.Π.Α.Υ.) κ. Νομικό, από την οποία προέκυψαν τα ακόλουθα:α) Διασφάλιση δημόσιας περιουσίας – Δασικό κτηματολόγιο

Ο Σ.Π.Α.Υ. δεν έχει στοιχεία για το τι έχει δηλωθεί ως ιδιοκτησία ιδιωτών -Εκκλησίας – Φιλοδασικής Ένωσης στο δασικό χώρο του Υμηττού, ούτε έχει υπ’ όψη του αν υπάρχουν ενστάσεις επί του κτηματολογίου που έχει συνταχθεί για τους Δήμους Αγ. Παρασκευής-Χολαργού-Παπάγου-Ζωγράφου-Καισαριανής-Βύρωνα. Ζητήσαμε από το Σ.Π.Α.Υ. να ζητήσει από την «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» και να μας δοθούν τα στοιχεία και οι χάρτες που αφορούν τον δασικό χώρο του Υμηττού, στους προαναφερόμενους Δήμους.

β) Πυρκαγιές – Αναδασώσεις

Ζητήσαμε από τον Σ.Π.Α.Υ. να μας πει αν συμφωνεί με τις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής που αφορούν τις αναδασωτέες εκτάσεις στον Υμηττό, μετά τις δύο μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, στις περιοχές Καισαριανής-Βύρωνα η πρώτη και Χολαργού-Παπάγου η δεύτερη.

Ακόμη, ζητήσαμε στοιχεία (αποφάσεις κ.λ.π.), προκειμένου να στηρίξουμε την προσφυγή που κατατέθηκε από πολίτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την εξαίρεση από την αναδάσωση εκτάσεων στη περιοχή Χολαργού-Παπάγου.

Τέλος ζητήσαμε από το Σ.Π.Α.Υ. να προχωρήσει η διαδικασία αναδάσωσης σε όλη την έκταση που κάηκε στην περιοχή Κουταλά-Σακέττα, όπου προβλέπεται από μελέτη του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Αύγουστος 2006), η διέλευση της νότιας Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού (ανισόπεδος κόμβος, σταθμός διοδίων κ.λ.π.) και δηλώσαμε την διαθεσιμότητά μας, ως «Διαδημοτική», να συμβάλουμε στην αναδάσωση αυτή.

γ) Άλλα ζητήματα

Στην προαναφερόμενη συνάντηση με τον διευθυντή του Σ.Π.Α.Υ. κ. Νομικό, θέσαμε μια σειρά ζητήματα που αφορούν τις ενέργειες και τις απόψεις του Σ.Π.Α.Υ.:

  • Για το υπό αναθεώρηση Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Υμηττού (ΦΕΚ 544 Δ΄/ 1978),
  • Για την αυθαίρετη εγκατάσταση και παράνομη λειτουργία του Κ.Υ.Τ. της Δ.Ε.Η. στα όρια Ηλιούπολης-Αργυρούπολης.
  • Για τα αυθαίρετα κτίσματα («αναψυκτήρια» κ.λ.π.) στην ανατολική πλευρά του Υμηττού (Κορωπί-Παιανία-Γλυκά Νερά).
  • Για τις «κοινωφελείς» εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται στον Υμηττό από διάφορους Δημάρχους.
  • Για την καταγραφή και την προστασία των αρχαιολογικών χώρων στον Υμηττό.
  • Για τους νέους αυτοκινητόδρομους που προωθείται η κατασκευή τους στον Υμηττό.

Στα περισσότερα από τα παραπάνω ζητήματα ο κ. Νομικός, δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις και μας είπε ότι θα μας δοθούν απαντήσεις σε μια επόμενη συνάντηση.

——————————-

Κατατέθηκε στον Σ.Π.Α.Υ. το τεύχος με τα πρακτικά της «Συνάντησης για τον Υμηττό», που πραγματοποιήσαμε στις 2/12/07 στο Δημαρχείο Καισαριανής.

Το τεύχος αυτό, είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, όπως και ένα D.V.D. του Μάριου Νόττα από το «Οδοιπορικό στον Υμηττό» που πραγματοποιήσαμε στις 20/5/07.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

210-9954362 / Ηλιούπολη

6977-703857 / Αργυρούπολη

6972-616773 / Βύρωνας

6944-527098 / Υμηττός

6974-775279 / Χολαργός

6973-214771 / Παπάγου

6977-749011 / Γλυφάδα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: