Μια ταινιά για τους αγώνες ενάντια στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Ηλιούπολη

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ Κ.Υ.Τ.
(‘Κ.Υ.Τ- Kίνημα.Υπερυψηλής .Τάσης’)

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 7.30 μ.μ
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (Δημαρχείο-Σοφ. Βενιζέλου 111)
Eίσοδος Ελεύθερη

Τον Νοέμβριο του 2002 οι κάτοικοι της Ηλιούπολης-Αργυρούπολης, συσπειρωμένοι γύρω από τη ‘Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα’, προχώρησαν στην κατάληψη του χώρου που βρίσκεται μπροστά από την είσοδο των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η στη Β’ Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, διακόπτοντας τις εργασίες που είχαν ξεκινήσει παράνομα για την κατασκευή ενός Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (KYT) 400.000 vοlt.

Τους επόμενους 6 μήνες, οι κάτοικοι της περιοχής αυτο-οργάνωσαν παραδειγματικά τον αγώνα τους, αποτρέποντας την υπονόμευσή του από κάθε φορέα κεντρικής ή τοπικής εξουσίας και την διαστρέβλωσή του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το Μάιο του 2003, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (Μ.Α.Τ κλπ) εισέβαλλαν στη περιοχή και ανακατέλαβαν το χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι εργασίες που είχαν διακοπεί από την παρέμβαση των κατοίκων και να κατασκευαστεί τελικά αυθαίρετα ένα Κ.Υ.Τ. 150.000 volt. Παρά τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων, η εκτεταμένη καταστολή που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα την κάμψη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Τον Ιούνιο του 2005, το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη ότι οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Υμηττό είναι ουσιαστικά παράνομες και αυθαίρετες, δικαιώνοντας τους αγώνες των κατοίκων. Η απόπειρα ανασυγκρότησης του κινήματος των κατοίκων, δεν έγινε ωστόσο κατορθωτή…

Σήμερα, το ζήτημα επανέρχεται στο προσκήνιο.
Η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού» και άλλοι τοπικοί φορείς στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στο Κ.Υ.Τ. καλούν όλες τις δυνάμεις που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στα περιβαλλοντοκτόνα και ανθρωποκτόνα σχέδια της ΔΕΗ,

στην πρώτη προβολή μιας ταινίας του Μάριου Νόττα

με ντοκουμέντα από τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής της περιόδου 2002 – 2006 (εκδηλώσεις έξω από τη ΔΕΗ, συγκεντρώσεις στη Βουλή και στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πορεία μαθητών, γιορτές στη παράγκα και στο σπιτάκι της Κατάληψης, παράσταση Καραγκιόζη, δεντροφυτεύσεις, συγκρούσεις με ΜΑΤ, διαδηλώσεις, συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου)

...την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ , στις 7.30 μμ στο
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (Δημαρχείο- Σοφ. Βενιζέλου 111).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: