KAMMIA ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λίγες μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στον δασικό χώρο της Β.Α Αττικής, κάτω από την γενική κατακραυγή, το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του ανέστειλε προσωρινά την προκλητική κατασκευή 36 κατοικιών στον χώρο του πρώην στρατοπέδου τηςΑεροπορίας, δίπλα στο στρατόπεδο Σακέτα, στη Β’ Ζώνη προστασίας του Υμηττού. Επισημαίνεται ότι εδώ και μερικά χρόνια, δεν λειτουργεί πλέον καμιά στρατιωτική εγκατάσταση στο χώρο αυτό, και ο σημερινός δήμαρχος Βύρωνα στο προεκλογικό του πρόγραμμα σχεδίαζε να μεταφέρει εκεί το Δημαρχείο και άλλες διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου. Πρόσφατα ακόμη, ο δήμαρχος Βύρωνα ζητούσε οι στρατιωτικές κατοικίες που χτίζονταν, να μετατραπούν σε «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», αντί να κατεδαφιστούν, όπως ζητούσαν οι φορείς των πολιτών της περιοχής.

Στην ίδια περιοχή, προγραμματίζεται η κατασκευή ενός τεράστιου ανισόπεδου κόμβου για τους νέους αυτοκινητόδρομους που σχεδιάζονται στον Υμηττό, ο οποίος θα καταστρέψει μια δασική έκταση 127 στρεμμάτων με 3800 δέντρα, όση περίπου και ο Εθνικός Κήπος.

Ο «Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού» (Σ.Π.Α.Υ), όργανο των Ο.Τ.Α που περιβάλλουν τον Υμηττό, έχει διακηρύξει ότι δεν θα δεχτεί καμιά νέα δόμηση στον Υμηττό, και ζητά την κατάργηση της Β΄ Ζώνης (με τις «κοινωφελείς εγκαταστάσεις») και την επέκταση των ορίων της Α’ Ζώνης. Παρόλα αυτά, δεν αντιδρά στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για την κατασκευή του περιβαλλοντοκτόνου ανισόπεδου κόμβου Σακέτα και των νέων αυτοκινητόδρομων που θα διασχίζουν τον Υμηττό επιφανειακά και υπόγεια, δεν εναντιώνεται στο νέο Προεδρικό Διάταγμα «για την προστασία του Υμηττού» που εμφάνισε πρόσφατα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και εγκρίθηκε εκ των υστέρων από την Ε.Ε του Οργανισμού Αθήνας.

 

Σύμφωνα με το νέο Π.Δ, ορίζονται «όροι δόμησης» σε εκτεταμένες , προστατευόμενες δασικές και γεωργικές εκτάσεις εντός της Β1, Β2, και Β3 Ζώνης, κυρίως στην νοτιοανατολική πλευρά του Υμηττού (Bάρη- Κορωπί- Παιανία) και παραδίδονται προς «αξιοποίηση» για να κατασκευαστούν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (Κολέγια κλπ), νοσοκομεία και κλινικές, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα. Για όλα αυτά ο Σ.Π.Α.Υ δεν λέει κουβέντα, δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας, και για να θολώσει τα νερά εμφανίζεται να αντιτίθεται σε επιμέρους ζητήματα και να προβάλλει γενικόλογα και δευτερεύουσας σημασίας αιτήματα.

 

ΑΡΚΕΤΑ….ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ…

ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΙΣ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ» ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΟΧΙ ΝΕΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.

Advertisements

1 Response so far »

  1. 1

    ΣΤΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ said,

    Συγχαρητήρια για αυτή την προσπάθεια, πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα.


Comment RSS · TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: